Zebegény eddig is kiérdemelte a Dunakanyar gyöngyszeme címet, mert sajátos hangulatával mindenkinek belopja magát a szívébe. Most egy olyan fejlesztésről számolt be a zebegényi önkormányzat, ami a fürdőzőknek igazi örömhír.

A zebegény.hu beszámolója szerint júniusban megkezdődik a strand területének nagyszabású átalakítása. A fejlesztés fő célja, hogy ne csak látványban, de funkciókban is növelje a vízparton töltött idő minőségét. A tervek között szerepel modern szociális helyiségek kialakítása (wc, öltöző), valamint gyermekekre is gondolva játszótér is kialakításra kerül. A játszótér központi elemei lesznek a  csúszdák, a nagyobbak számára csőcsúszdaként kialakítva, néhány egyéb kisebb játékkal kiegészítve.

Az épületrészek kialakításánál törekednek arra, hogy az minél jobban illeszkedjen a környezetbe, ami az anyaghasználaton is meg fog látszani. Rengeteg fa elemmel találkozhatunk majd, valamint az épületen a Napraforgó-hagyományt idéző nagyméretű motívum dominál.

A tervek szerint két ütemben történik majd a fejlesztés, ennyek első ütemébe tartoznak a júniusi munkálatok. Reméljük, minél több mindent meg tudnak valósítani majd az első ütemben, hogy a nyári strandolások alkalmával azért valamennyi részt használni lehessen.

Forrás: www.zebegeny.hu