Szállásfejlesztések a Dunakanyarban

A Dunakanyart is utólérte a turizmusfejlesztési hullám, ami annak köszönhető, hogy a Balaton után itt is elérhetővé válik a Kisfaludy turisztikai fejlesztési program forrásai.

A program keretében 750 milliós keret áll rendelkezésre olyan szálláshelyek nyitására, illetve bővítésére, amelyek például az előző évben szüneteltették tevékünységüket, de a tulajdonos szívesen újranyitná, vagy legalább egy lezárt üzleti év van a működés mögött. Az ehhez nyújtott támogatás 55 és 300 millió forint közötti összeg lehet, amelyből a beruházás maximum 50%-át lehet fedezni.

A kiírás szerint legfeljebb 12 projektet támogatnának, amire 46 településről lehet pályázni. A beadott pályázatokban vállalni kell, hogy a fejlesztési projekt 3 év alatt befejeződik, tehát 2022 végéig. A fejlesztéssel szembeni elvárás, hogy a projekt lezárultáig megszerzik a három, vagy négycsillagos minősítést, illetve vállalják, hogy a szálláshely 360 napon keresztül nyitva lesz.

Az biztos, hogy a Dunakanyarra ráférne több minőségi szálláshely, és reméljük, hogy a Kisfaludy programban megvalósuló fejlesztések növelni tudják a Dunakanyar vonzerejét.

Forrás: vg.hu