Magyarországon is hódít a Dán kezdeményezés, hogy ingyen evezhetsz, ha közben összeszeded a szemetet is. A folyók, tavak és természetesen a hozzájuk tartozó part is akkor szép, ha a maga természetességében láthatjuk, tehát az oda nem illő tárgyak nélkül.

Dániából indult az a kezdeményezés, ami arra ösztönzi a vizek szerelmeseit, hogy méginkább aktívan vegyék ki részüket a környezet megóvásából. A felhívás lényege, hogy ingyen használhatod a kajakot, ha cserébe összeszeded a szemetet a vizen, illetve a vízparton. Szerintem ez egy elég fair üzlet.

És most végre magyarországon is rátaláltak erre a kezdeményezésre, és a Tisza-tavon tudsz ingyen kenuzni, ha cserébe összeszedsz némi szemetet. Az akció a tavitura.hu oldal tulajdonosait dícséri, ők álltak a kezdeményezés mellé. Aki szeretne részt venni a part tisztításában, az június 14-e óta megteheti a bázisukon, Tiszafüreden az Albatrosz kikötőben, a Tavi túra bázison.

Reméljük egyre több helyen elterjed ez a nagyszerű kezdeményezés, mert igazán nagy szükség van arra, hogy környezetünk tiszta maradjon.

Tavi túra facebook oldal

Kép forrása: Tavitúra Facebook oldal