Átadták a száz százalékban hazai támogatásból felépített nyílt-vízi edzőközpontot Dunakeszin. A hiánypótló létesítmény mintegy 760 millió forintból valósult meg alig másfél év alatt a városi napközis tábor területén.

A Dunakeszi Polgármesteri Hivatal pénteki sajtóközleménye szerint a beruházást a Magyar Kajak-Kenu Szövetség is támogatta. A területet a megvalósításhoz a település önkormányzata biztosította, amely segíti az üzemeltetéshez szükséges eszközök beszerzését is.

Az edzőközpont elsődleges célja, hogy a Dunakeszire érkező magyar és külföldi sportolóknak, egyesületeknek olyan szállást biztosítson, amelynek a közelében elérhetőek evezésre, úszásra, sportolásra alkalmas helyszínek, így a Dunakeszi Kajak Club vagy a Dunakeszi Sárkány Légió. A helyszínen minden adott komplett edzőtáborok megszervezéséhez is. A létesítmény megvalósításának másik fontos célja, hogy használatával erősítsék a város külföldi és belföldi testvérkapcsolatait, ezzel összefüggésben pedig cserediák-programok meghirdetésére is lehetőséget biztosít.

Az új, közösségi térként is funkcionáló központ egyszerre több mint ötven fő elszállásolására, száz fő étkeztetésére, valamint a sporteszközök tárolására biztosít lehetőséget.

Forrás: szöveg MTI, borítókép dunakeszi.hu