Újra van Verőcén hajókikötő

Régóta volt már igény arra, hogy a Dunakanyarban a Duna főágán is meginduljon a kiránduló hajózás, ehhez viszont eddig hiányzott egy fontos állomás, ugyanis Verőcén már jó ideje nem működött.

Grauszmann György, Verőce polgármestere elmondta, hogy a település Duna-partját két ütemben fejlesztették. Ennek eredményeként augusztus 4-én adták át a MAHART PassNave új hajókikötőjét.

– Az első ütemben megvalósított fejlesztéseket mintegy 100 millió forinttal támogatta a kormány, míg az idei szezon kezdetére elkészített beruházásokra, „finom hangolásokra” újabb 30 millió forint állami forrást nyertünk pályázaton. Az első körben a zöldfelületeket, a vízi színpad nézőterét, az ülőhelyeket, a kandelábereket, a közvilágítást újítottuk fel. Új napozókat, kifekvőket, zuhanyzókat, okospadot helyeztünk ki. A Wifi-hálózat idén vált teljessé, mint ahogy a térfigyelő kamerarendszer is, elektromos e-bike töltők, telefontöltőpontok szolgálják a vendégek kényelmét. Emellett kültéri kondipark, női-férfi öltöző és családbarát, valamint akadálymentesített WC-k épültek. A gyerekeket játszótér fogadja, van baba-mama szoba, minden megtalálható a verőcei strandon, ami a kulturált kikapcsolódáshoz szükséges – ismerteti a nagyközség polgármestere.

Verőce közúton, vasúton, kerékpárúton és augusztus 4-től már a MAHART PassNave belföldi hajójárataival is könnyen megközelíthető, mivel ezen a napon avatta fel a negyedszázad után újra megnyíló új hajókikötőt Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője és Grauszmann György polgármester. A megnyitón az Emmi parlamenti államtitkár azt hangsúlyozta, hogy a kormány a Dunakanyart kiemelt turisztikai fejlesztési térségnek nyilvánította, ami megmutatkozik a régió támogatásában is. – Zebegény és Szob után Verőcén adjuk át a harmadik hajókikötőt, amely a belföldi járatok mellett nagyszerűen szolgálja ki a lakosság körében nagy népszerűségnek örvendő – tavaly elindított – immár öt dunakanyari hajókörjáratot.

– A most átadott hajókikötő is bizonyítja, hogy Verőcén minden megvan ahhoz, ami egy kellemes családi nyaraláshoz vagy kiránduláshoz nélkülözhetetlen. A Duna és a Börzsöny közelsége kiváló lehetőséget kínál a természetkedvelő emberek számára – mondja Grauszmann György, aki Verőce vonzereje mellett azt sem hallgatja el, hogy a jövő egyik legnagyobb kihívása a 12. számú főút jobb és bal oldalán jelenleg 80 centis sávban haladó EuroVelo 6 kerékpárút korszerű és biztonságos átépítése lesz.