Április 24-e nem csak a teraszok nyitását jelenti, hanem újra elindítja hajós körjáratait a Mahart PassNave. Így aki hétvégén kirándulást tervez a Dunakanyarba, ezúttal már hajóval is megteheti.

Spányik Gábor, a Mahart PassNave Kft. ügyvezetője az MTI-nek elmondta, hogy április 24-én elindítják a szombat-vasárnap közlekedő Visegrád-Nagymaros-Zebegény-Dömös településeket érintő körjáratot.

Az első járat 10 órakor, a második 14 órakor indul Visegrádról. Egyelőre három hajóval vesznek fel utasokat, a három hajó befogadó képessége 1300 fő, és a vírushelyzetre tekintettel a hajókat 70 százalékos telítettséggel közlekedtetik. Ha nagyobb utazási igény jelentkezik, akkor sűrítik a járatokat, 12 órakor, 16 órakor és 18 órakor is tudnának hajót indítani – tette hozzá.

Forras: https://mahartpassnave.hu

Kiemelte, nagyon odafigyelnek arra, hogy ne alakuljon ki tumultus a beszálláskor, ezért már az indulás előtt egy órával korábban elkezdik felengedni az utasokat a hajóra.

Tőlük elvárják a maszk helyes viselését a hajó egész területén, még a felső nyitott térben is. A helyes maszkhasználatot ellenőrzik már felszálláskor és az utazás egész ideje alatt, illetve kérik a kézfertőtlenítést is, amelyre lehetőség lesz a kikötőknél a beszálláskor, és a hajón több helyen is. Büfék nem üzemelnek a hajókon, a parti állomásokon működnek majd az éttermek teraszai – mondta Spányik Gábor.

Hangsúlyozta, a társaság munkavállalói nem jelentenek vírusveszélyt az utasokra, a 80 munkavállalónál 98 százalékos az oltási hajlandóság. Két indulás között a hajókat folyamatosan fertőtlenítik.

A jegyárak a tavalyi évhez képest emelkedtek:

JEGYÁRAK
Napijegy1000 Ft/fő/nap
Kutyajegy500 Ft/fő/nap (póráz és szájkosár kötelező!)
Kerékpárjegy500 Ft/db/nap
2 év alatti gyermekingyenes
Aznapra váltott jeggyel az adott napon bármelyik állomáson be- és ki lehet szállni.
Jegyvásárlásra a hajón van lehetőség. Készpénzt és bakkártyát, valamint Szép kártyát is elfogadnak.
KEDVEZMÉNYEK
A kajla útlevéllel rendelkező diákok díjmentesen utazhatnak a Visegrád – Nagymaros – Zebegény – Dömös – Nagymaros – Visegrád útvonalon közlekedő kirándulóhajó járaton. A kísérő személy (testvér, szülő, nagyszülő stb.) részvételi díja nem díjmentes!
MÁV arcképes igazolvány Az érvényes MÁV igazolvánnyal rendelkezők ingyenesen vehetik igénybe a járatot.
A kedvezmények nem összevonhatóak, a feltüntetett kedvezményeken kívül egyéb kedvezmény nem vehető igénybe.

MÁV arcképes igazolvánnyal rendelkező utasnak, Kajla útlevéllel rendelkező diáknak és 2 év alatti gyermekeknek az utazás ingyenes!
Egyéb kedvezmények a járaton nem érvényesíthetőek! (pl: közalkalmazotti igazolvány, mozgáskorlátozott igazolvány)

Forrás: MTI 2021. április 23.