Évbúcsúztató és új év köszöntő csobbanás Nagymaroson

Hiányzik már egy jó dunai csobbanás, de nem tudsz várni nyárig? Megfordult már a fejedben, hogy télen is bemerészkedj a Dunába, de egyedül furán éreznéd magad? Akkor ez lesz a te napod.

A skandináv országokban hagyomány, hogy az emberek megmártóznak a jeges folyókban, tavakban, és ez nekünk itt Európa közepén meglehetősen idegenül hat. Magyarországon leginkább (Ifj.) Schirilla György neve lehet ismerős, ha a jeges Duna átúszásáról van szó, de persze nem csak ő hódol ennek a kicsit furcsa sportnak.

Ha megfordult már a fejedben, hogy kiprbáld, de azért a jégtáblákat hanyagolnád, akkor itt egy neked való lehetőség. Az enyhe tél kifjezetten kedvez ennek a kikapcsolódásnak.

2019. január 1-én 11:00 órakor várja Jakus Mihály a bátor próbálkozókat, hogy együtt részt vegyenek a nagymarosi strand területén egy évbúcsúztató és új év köszöntő csobbanáson a Dunában. Persze a bátorság önmagában kevés, nem árt, ha az ember fizikailag felkészült a kihívásra. Az eseményen, amelyet a Nagymarosi Önkormányzat támogat, természetesen lesz orvosi felügyelet is.

Az időjárás kellemesnek lesz mondható, hiszen 1-3 °C-os hőmérséklet várható, bár az égbolt túlnyomóan felhős lesz.

Az eseményen mindenki a saját felelősségére vehet részt.

Az esemény Facebook oldala

Fotó: hidlap.hu