Elrajtolnak a sárkányok, kedden kezdődik a világbajnokság

A szegedi Maty-ér ad otthont 2018 július 17-22 között a 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokságnak. Aki szeretne részese lenni a nagyszerű nyári színes programnak, az mindenképpen látogasson el az eseményre. A versenyek hétköznap a Maty-éren folynak, majd hétvégre beköltöznek Szeged belvárosába a sárkányok, ahol a Tisza vizét kavarják fel.

Járosi Péter, a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke az esemény június 26-án Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy 5 kontinensről, 30 ország, 6200 versenyzője küzd majd azért, hogy a dobogón állhasson Szegeden. A legnagyobb létszámmal a kanadaiak (1500 fő), valamint az amerikaiak (közel 1000 fő) képviseltetik magukat a viadalon. A magyar résztvevők is szép számmal képviselik magukat, hiszen 15 klubcsapat több, mint 700 versenyzője áll majd rajthoz.

Dragon Boat – www.alessandrobenetton.com

A versenyen való helytálláshoz hónapokon át tartó kemény munkát, rendszeres edzéseket, mentális és fizikai felkészülést tudhatnak maguk mögött csapataink, akik sikeres szerepléséhez mi szurkolók is hozzá tehetünk a napfény városában.
Az ingyenesen látogatható eseményen izgalmakban, szép környezetben és fergeteges fesztiválhangulatban nem lesz hiány. Szurkoljunk együtt a magyaroknak!

A verseny programja:

További információ: http://www.sarkanyhajozas.hu/
Képek: www.canoeicf.co, www.alessandrobenetton.com