Vonatpótló hajó Nagymaros és Zebegény között

Mint azt bizonyára sokan tudják, a múlt héten a hatalmas esőzések hatására ismételten megindult a hegyoldal Nagymaros és Zebegény között. Ennek hatására a vasúti közlekedés ideiglenesen leállt, és a közúti közlekedés is nehézségekkel megoldható. Ennek következtében intéztek kérést az érintett települések a térség országgyűlési képviselőjéhez, valamint a Mahart Passnave Kft-hez, hogy mentesítő hajó segítségével enyhítsék a közlekedési nehézségeket.

A kérés kedvező fogadtatásra lelt, így hétfőtől elindul a mentesítő hajó az érintett települések között. Mint azt a zebegényi önkormányzat, valamint nagymarosi önkormányzat hivatalos Facebook oldalairól megtudtuk, a hajójáratok óránként fognak közlekedni a MÁV menetrendjéhez igazodva.

A légkondicionált hajók 250 fő utaztatására alkalmasak. Az előzetes egyeztetések alapján a hajón menetjegyet nem árulnak, de azok is igénybe vehetik, akik nem Budapest felé utaznának MÁV bérlettel, hanem csak a két település, Nagymaros – Zebegény között szeretnének utazni.