Vác felé járnak a Mahart kirándulóhajói

Idén is rendkívül alacsony a Duna vízállása a nagy meleg miatt, és ennek a dunai közlekedésre is nagy hatása van.

A dunai árúfuvarozók már csak nagyjából a kapacitásuk egyharmadát tudják kihasználni, hogy ne okozzon gondot a hajók merülése, de Németországban már üresen sem tudnak közlekedni a teherhajók.

Az alacsony vízállás a személyhajók forgalmát is befolyásolja, mert kockázatos lenne, ha egy kirándulóhajó fennakadna egy homokpadon. Ezeket a kockázatokat figyelembe véve a Mahart PassNave úgy döntött, hogy a Dunakanyart érintő kirándulóhajók módosított útvonalon közlekednek.

“A Duna alacsony vízállása miatt a 9:00 órakor Budapest-Szentendre-Visegrád-Esztergom vonalon, a Kis-Dunaágban közlekedő kirándulóhajó járat visszavonásig a Nagy-Dunaágban közlekedik Vác érintésével. Tahitótfalun és Leányfalun a hajó nem köt ki!
Továbbá a vízállásnak köszönhetően a következő szárnyashajós programjáratainkat lemondani kényszerültünk: Bécs-i 2 napos szárnyashajós program, 1 napos-Kalocsa-Hajós-ra közlekedő szárnyashajós program.”

1 hozzászólás

  1. […] Bár az alacsony vízállás nem egyedülálló, idén szerencsésen egybeesett a nyári időszakkal, amikor az emberek több időt töltenek a vízparton. A szerencsést idézőjelbe is tehetjük, hiszen a teherhajózás igencsak megsínylette az alacsony vízállást. De még a kirándulóhajók útvonalát is befolyásolta a sekély víz, például azok a hajók, amelyek korábban Szentendre és Tahitótfalu érintésével mentek Visegrádra, most a megfeneklés veszélye miatt inkább a váci Dunaágon közlekedtek. […]

Comments are closed.