Betelt a pohár a lakóknál, felnyomták a dunai gyorshajtókat és a bulizókat

Vízi-rendészet intézkedik

Több mint egy tucat szabálysértőt kapcsoltak le a vízirendőrök.

Fokozott ellenőrzést tartottak a vízirendőrök, miután a Ráckevei-Soroksári-Duna-ágból érkező bejelentések a gyorshajtókra és a „bulihajókra” panaszkodtak. A BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság augusztus 19-én és augusztus 20-án tartottak fokozott ellenőrzést a teljes Duna-ág területén, az eredményekről pedig videóban számolt be a rendőrség. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság reagált az állampolgári panaszokra.

A BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság a Ráckevei-Soroksári-Duna-ágból érkező állampolgári panaszokra reagálva több mint 24 órás folyamatos fokozott ellenőrzést hajtott végre 2020. augusztus 19-én és augusztus 20-án a teljes Duna-ág területén.

Az ellenőrzés során kiderült, hogy az állampolgári panaszok nem voltak alaptalanok; 1 embert járművezetés tiltott átengedése vétség, 5 embert ittas járművezetés vétség miatt elfogtak, illetve 9 ittas járművezetővel szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

Az ittasság ellenőrzése mellett sebességmérést is végeztek; összesen 13 gyorshajtót füleltek le, velük szemben szintén szabálysértési eljárás indult. 

Forrás: Police.hu