3 hónap alatt hajó a kukából – a vietnami vlogger megcsinálta

Ha az ember éles szemmel tekint a kidobott lomokra, akkor kincsekre lelhet. Így tett a Thánh Chế – Mr Hồ nevű YouTube-csatorna videósa is, aki olyan alkatrészeket gyűjtött össze, amiket nem sokan vinnének haza.

Sokan álmodnak arról, hogy saját kezűleg készítsenek maguknak használható vízijárművet, de valószínűleg könnyedebb kalandra gondoltak, mint amit ez a vietnami vlogger csinált. Gyakorlatilag a szemét kategóriába tartoznak azok az alkatrészek, amiket felhasznál.

Kezdésként kapunk egy csigákkal és kagylókkal benőtt Isuzu motort, ami a kialakításából ítélve korábban is valami csónakon lehetett. Kicsit sokat időzünk, amíg használhatóvá varázsolja a motort, ez nem a leglátványosabb része a projektnek.

A következő részben számomra érthetetlen módon az utcán bontanak egy autót, aminek a kormányművét sikerül megkaparintania. És persze előkerül egy autó hátsó ülése is, az is beépíthető.

A hajótest, amit szerzet, igencsak rossz állapotban van, itt-ott darabok is ki vannak törve az üvegszálas testből. Bevalljuk egy ilyen hajótest felújítását szívesebben megnéztük volna, de emberünk más utat választott. Teljesen újragondolta az egészet, és bár a tervezési elveivel nem mindenben értünk egyet, végül egy elég pofás hajót sikerült összehozni.

Na de elég a szövegből, nézzük meg a három hónap munkáját összefoglalva: