Ha szereted a vízen, vagy a parton eltölteni a szabadidődet, akkor ez a kiállítás neked szól! Ne ijedj meg, nem egy nagy bemelegedett csarnokban kell izzadnod, hanem testközelből, akár közvetlenül a vízen is megcsodálhatod a kiállított hajókat és kiegészítőket, hiszen ez Magyarország egyetlen vízen és vízparton rendezett hajókiállítása, a Balaton Boat Show.

Szeptember első hétvégéjén rendezik idén 27. alkalommal a Balaton Boat Showt. A kiállítás 2022. szeptember 2-án, pénteken kezdődik és szeptember 4-ig, vasárnapig tart. A közlemény szerint a kiállításon látható hajók többsége motoros vagy elektromos meghajtású, széles választékot találunk a gumicsónakoktól kezdve, a 25-27 láb körüli elektromos hajókon át, egészen a 40+ lábas jachtokig. A Balaton Boat Shown évről évre egyre több a motoros kínálat, sokan látogatnak el olyanok is, akik folyókra, vagy épp a Tisza-tóra keresnek motoroshajókat.

A hajódömping mellett találkozunk lakóautókkal is, de a hajózási kiegészítők, műszaki felszerelések, ruházat és egyéb vízi sporteszközök széles tárháza ugyanúgy “felvonul” a kiállításon. A kiállítást bemutatók is színesítik, ahol megtekinthetők az e-foil deszkák működés közben, amit akár a Marina-Port Beach Bár napozóágyairól is nézhetjük.

A szervezők kitettek magukért, hiszen a három napos rendezvényre rengeteg kiegészítő programmal készülnek. Egész napos hétvégi program a Balaton Boat Show, hiszen a Kenese Marina-Portban, a hajókiállításon felvonulók megtekintése mellett, a kikötő komplexum számos szolgáltatása is élvezhető. Étterem, grillterasz, beach bár is várja a látogatókat, a szeptember elején jellemző jó időjárás pedig most sem hagy cserben senkit, így igény szerint strandolással is egybeköthető a kiállításnéző. Családdal is érkezhetünk, hiszen a szálloda parkjában a strand mellett, egy igazi hajós játszótér, az éttermekben gyermekmenü és hajós kézműves foglalkozás is várja a legkisebbeket.

Forrás: balatonboatshow.hu